Välkommen till en kväll där Brasserie 19 serverar en avsmakningsmeny, matchad med ett omsorgsfullt utvalt vinpaket.
Vinhuset – vår lokala vinimportör – finns på plats och berättar om vinerna.
Charkuterier, bröd & pecorino
Ett ekologiskt rött vin från Almansa i Spanien gjort på Garnacha Tintorera.
Fylligt och kraftfullt, med djup färg och toner av mogna frukter, mörk choklad, kaffe och rostade fat.
Mogna tanniner ger både struktur och en mjuk avslutning.
Krämig jordärtskockssoppa med äpple & pancetta
Ett vitt vin från Piemonte gjort på druvan Arneis.
Toner av päron, persika och vita blommor med mjuk frukt, frisk syra och en lätt krämig känsla.
Elegant, friskt och krispigt med en rund och mjuk avslutning.
Kronhjort med rotselleripuré, rödvinssås, rotfrukter & potatiskaka
Ett rött vin på druvorna Cabernet Sauvignon och Merlot från södra Frankrike.
Fylligt vin med lång eftersmak, mörk frukt och mjuka tanniner.
Ett vin med ett mörkare och ”mulligare” uttryck för den som uppskattar mer kraft i glaset.
Varm apfelstrudel med äpple, russin, hasselnötter & sirap
Serveras med vaniljglass, vispad grädde & rårörda bär
Ett dessertvin från Italien med gul bärnstensfärg.
Toner av russin, kanderade frukter, valnöt och kastanjehonung.
Smaken är sammetslen och balanserad med en lång angenäm eftersmak.